Hoe werken met het onbewuste je leven kan veranderen

Vanuit een zonnige tuin in Toscane, Italie een mailtje schrijf ik je.
De laatste tijd ben ik in de ban van het werken met het onderbewuste. Het is wonderbaarlijk hoe snel en makkelijk dat gaat en hoe dat uitwerkt. Zoals je misschien weet had ik een abonnement op uitgeput raken en blijven. Jarenlang was ik te moe om iets te doen. Ik heb van alles geprobeerd om op te knappen: van acupunctuur, supplementen slikken, homeopathie tot familie-opstellingen en hypno-therapie. Ik wil niet zeggen dat het niet hielp maar het heeft niet gebracht wat ik ervan hoopte, namelijk echt weer kunnen vertrouwen op mijn energie en mijn lichaam. Gewoon kunnen leven, werken en uitgaan. En als het even kan ook weer gluten en lactose kunnen verteren.

Mijn vermoeden was dat er een onbewust deel van mij continue stress ervaart. Ik zie het als een achtergrondbehang van lichte stress. Niet dat ik dat echt merkte, maar ik zag het wel. Bijvoorbeeld aan de trekken in mijn gezicht. Mijn lijf kon ik wel bewust ontspannen maar het spande vaak vanzelf weer wat aan. Met terugwerkende kracht merk ik dat mijn gedachten vaak gingen naar wat er gaat komen en hoe ik ervoor zou kunnen zorgen dat alles goed gaat. Behoefte aan controle, zo kun je het ook noemen. Allemaal niet zo bijzonder en ik wist niet beter.
Tot ik de training bij Ander Leven ging doen. Al door het intakegesprek werden me dingen duidelijk: ons onderbewuste, dat zo’n grote invloed heeft op ons functioneren, kent geen gradaties. Het is Ja of Nee; Veilig of Onveilig. Dus twijfelen betekent voor het onderbewuste Onveilig. Onveiligheid betekent alertheid en dus stress.

Je weet waarschijnlijk wel dat continue stress niet zo gezond is en dat is zacht gezegd. In mijn geval kostte het veel energie en had het ook tot gevolg dat mijn spijsvertering niet optimaal functioneerde.

Toen kwam het voorbereidende consult van de Ander Leventraining. Daarin werden met behulp van een bepaalde techniek, PSYCH-K® genaamd, onbewuste belemmerende overtuigingen opgespoord en veranderd in helpende overtuigingen. Denk maar aan: ik ben veilig; ik vertrouw mezelf en de wereld; ik mag er zijn. Dat soort basale fijne overtuigingen. Na dat consult voelde ik al dat er iets was veranderd. Ik voelde me meer op mijn gemak in de wereld. Ik merkte dat ik ineens geen moeite meer had met het uitspreken en zorgen voor mijn behoeftes.

En de training van drie dagen was de slagroom op de taart. Want slagroom eet ik weer, met appeltaart. En kroketten op brood. Pizza van de lekkerste pizzeria van Zandvoort. Geen zorgen meer om gemorste broodkruimels en overspringende gluten ;-).

Ik heb me meteen geschoold in PSYCH-K®. Zodat ik dit kan gebruiken voor mezelf en voor anderen. Ook bij kinderen vanaf een jaar of 7 werkt het goed. Dus mocht je het gevoel hebben dat er misschien wat onbewuste overtuigingen bij jou zijn die jou belemmeren, dan kunnen we dat testen. Het lichaam geeft aan of het Waar of Niet waar is. En we kunnen ze veranderen in helpende overtuigingen zodat je leven makkelijker en lichter wordt. In één sessie kunnen we al veel doen.

Het is bijzonder om te merken wat er dan mee verandert. Om over mezelf te spreken: ik lach veel meer. Ik ben meer in het moment. Ik zie er beter uit. Ik maak me veel minder zorgen. Ik ben meer op mijn gemak en lekker ontspannen. Ik geniet.